On ilmennyt, että tätä sivustoa pidetään Toivonniemen kotisivuna. Sitä tämä ei missään nimessä ole.
TÄMÄ ON BLOGI!
 

Blogi on nettipäiväkirja, jota lukijat voivat kommentoida. Se voi olla joko avoin tai suljettu, jolloin sitä pääsee lukemaan vain kirjoittajan luvalla.

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä esillä. Myös vanhat kirjoitukset ja niiden saamat kommentit ovat luettavissa. Blogin tyylilajille on tunnusomaista ajankohtaisuus, spontaanius ja henkilökohtaisuus.

Kaikki blogit eivät ole yleispäiväkirjoja, vaan keskittyvät johonkin aiheeseen, kuten Toivonniemen kesä 2006. Jotkut kirjoittavat useita blogeja yhtä aikaa. Myös minä teen niin.

Blogi voidaan nähdä myös uutena mediana ja kulttuurina, jonka avainsanoja ovat vuorovaikutus ja verkostoituminen. Pelkkä päiväkirjan kirjoittaminen ei riitä. Lisäksi voidaan seurata ja kommentoida muiden kirjoittamia blogeja ja viitata niihin omassa blogissa. Tätä blogien ja niiden kirjoittajien muodostamaa yhteisöä kutsutaan myös Blogistaniksi (eng. Blogosphere).

Sana blogi on laina englannin kielestä, jossa se on typistymä sanasta weblog. Blogi alkaa olla vakiintunut nimitys tällaisille sivustoille. Muita käytössä olevia nimiä ovat weblogi, loki, verkkopäiväkirja ja nettipäiväkirja, vaikkakin kaksi viimeistä sopivat paremmin nimeksi sille blogien alalajille, jossa kirjoittaja kirjoittaa päivittäin omasta elämästään.

Suosittuja blogeja käyttäjilleen tarjoavia palveluja ovat muun muassa Vuodatus.net, LiveJournal ja Blogger.

Lähde: Wikipedia